С предложението за двама съпредседатели, Ахмед Доган Ахмед Демир Доган 

...
С предложението за двама съпредседатели, Ахмед Доган Ахмед Демир Доган 
Коментари Харесай

Политологът Светлин Тачев за съпредседателството в ДПС: Единият ще осигури етничесикия мир, другият евроатлантическата линия

С предлагането за двама съпредседатели, Ахмед Доган  Ахмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, само че изкарва огромна част от желае да отдалечи от Турция и в частност Анкара. Мислех, че той ще избере като ръководител на партията. Но Доган даде крачка обратно. Когато избереш етнически българин за ръководител, той мъчно ще има опция да вземе заявия и да направи партията по-европейска.

Това съобщи политологът Светлин Тачев в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз. 

Голяма част от електората на живее в Турция. За тях е по-трдуно да одобряват етничекси българин да е отпред на партията. Затова избира двама – единият да се обръща към старите, обичайни гласоподаватели. От друга страна Пеевски, който като технократ да показва нова визия на политическата групировка, да уголемява партията към етническите българи. Единият, който да обезпечава етническия мир. Другият,  който да докара евроатантическата линия за партията. Тук значима роля играе интензивността на Пеевски през последните месеци. Показва, че може да взема решение проблеми в обединението, в ръководството. Това е тактиката на Доган да стабилизира политическата групировка и да я издигане до едно равнище, в която да е част от политическия ешалон на страната, уточни Тачев.

Според него е била изолирана дълго време и сега става част от обединението и има опция да се легитимира към политическия живот на страната. 

Според политологът ротацията ще се случи. " По време на ротацията може да има официални сътресния. От началото на ръководството има сходни разтърсвания, които се вземат решение. Ситуацията, в която се намират и трите партии е преференциална за тях. Имат за решение доста неща, а те имат болшинството да го създадат ", добави още той. 

По думите му при нови предасрочни избори, пол сили няма да имат опцията да образуват ново ръководство.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР